Irodaház tervezése, Városmajor utca 58., Budapest XII.

Irodaház tervezése, Városmajor utca 58., Budapest XII.
A Krisztinaváros frekventált részén található telken jelenleg egy két szintes belső udvaros épület áll, amely nem áll védelem alatt. Az épület bontását követően egy teljesen újonnan tervezett épület megtervezésére van lehetőség.
A telek műemléki környezetben helyezkedik el, mivel a szomszédos Városmajor utca 60. szám alatti klasszicista épület, melyet Lang József építész tervezett, az Örökségvédelmi Hatóság megkeresése is szükségessé válhat. Előzetes megkeresésünkre azt jelezték, hogy csak abban az esetben kell őket megkeresni, ha tervtanácsi szinten szükségessé válik.

A telek utcafronti része régészeti lelőhely részét képezi, amely várhatóan nem befolyásolja a tervezési folyamatot. A kivitelezés során felügyeletet rendelhet el a Budapesti Történeti Múzeum.
A telek lakó vagy/és iroda funkció befogadására megrendelő igénye egy általános irodaház megtervezése, amely nagyságrendileg terepszint felett 1000 m2 és terepszint alatt 640 m2 hasznos alapterületű.

Igény, hogy az irodaház minden tekintetben magas építészeti színvonat képviseljen, korszerű építészeti terekkel, építő anyagokkal, és gépészeti rendszerrel.

Leírás:
építészeti tervezés: Tolnai Linda, Solongo Batshakhain